ВСЕХСВЯТСКОЕ БЛАГОЧИНИЕ

О свышнем мире и спасении душ наших Господу помолимся. О мире всего мира, благостоянии Святых Божиих Церквей и соединении всех Господу помолимся. О святем храме сем и с верою, благоговением и страхом Божиим входящих в онь Господу помолимся. О Богохранимей стране нашей, властех и воинстве ея Господу помолимся. О граде сем или: О еже милостивно нынешнее благодарение за все благодеяния, в минувшем году нам явленные, и мольбу нас недостойных рабов Своих в пренебесный Свой жертвенник прияти и по благосердию помиловати нас, Господу помолимся. О еже благоприятным быти молениям нашим, и простити нам и всем людям Своим все согрешения вольныя и невольныя, в мимошедшем году зле нами содеянныя, Господу помолимся.

Молитвы Пресвятой Богородице перед Ея иконой, именуемой"Державная"

Предлагаем всем желающим присоединиться к молитве Божией Матери"Державная", звучащей во всей Вселенной. Молимся в 22 мск. Благодарим Тя за неизреченное милосердие Твое, яко благоволила еси явити нам, грешным и недостойным, сию святую и чудотворную икону Твою во дни сия лукавыя и лютыя, яко вихрь, яко буря ветренная, нашедшая на страну нашу, в дни уничижения нашего и укорения, во дни разорения и поругания святынь наших от людей безумных, иже не точию в сердце, но и устнами дерзостно глаголют: Благодарим Тя, Заступнице, яко призрела еси с высоты святыя Своея на скорби наша и горе нас, православных, и яко солнце светлое, увеселяеши изнемогшия от печали очеса наша пресладостным зрением Державнаго образа Твоего.

Благодаряще Тя со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, припадаем Ти со умилением, с сокрушением сердечным и со слезами, и молим Тя и стеняще вопием Ти:

«Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, Твоему благоутробию, Спасе и Владыко наш, Господи, о Твоих благодаяниих, яже излиял.

Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе Хор: Бог Господь и явися нам, благословен Грядый во Имя Господне. Исповедайтеся Господеви, яко Благ, яко в век милость Его. Обышедше, обыдоша мя, и Именем Господним противляхся им. Не умру, но жив буду и повем дела Господня. Камень, егоже небрегоша зиждущии, сей бысть во главу угла: Пресвятая Троице, Боже наш, слава Тебе.

Вси святи земли нашея, молите Бога о нас.

Новости Молебен на благословение новолетия Молебен на благословение новолетия Молебен на благословение новолетия. Скопировать и распечатать или смотреть на планшете, телефоне. В нашем храме 31 декабря в четверг будет отслужен молебен на благословение грядущего гражданского нового года. Православные христиане собираются в храмах 31 декабря, в канун Нового года, для того, чтобы молитвой встретить наступающий год и поручить свою жизнь и жизнь своих близких Милосердному Господу в надежде, что Отец наш Небесный приклонит милость ко всем Своим чадам и дарует им мирное и благое новолетие.

Традиционное молебное пение на гражданское новолетие ежегодно совершается в храме. Чин молебного пения, совершаемый в православных храмах в этот день, заимствован из чина молебна, положенного на начало индикта — церковного нового года новолетия , который Русская Православная церковь отмечает 14 сентября 1 сентября по старому стилю.

«Благодаряще со страхом и трепетом.» By Запорожская епархия УПЦ · Updated about 5 years ago. 15 августа Высокопреосвященнейший Лука.

Се живот наш аду приближися: Вкорени в сердца всех нас правду, мир и радость о Дусе Святе: Поддержи нас слабых, малодушных, немощных и унылых, укрепи, возстави и спаси: Молитва вторая О мира Заступнице, Мати Всепетая! Не имамы бо иныя помощи, разве Тебе, Пречистая Дево: Отца, Сына и Святаго Духа.

Новейшие богослужебные последования РПЦ [тексты]

Случалось ли с Вами такое, что Вы когда-нибудь пришли к священнику со своими проблемами или сразу просьбой о молитве, и он становился вместе с Вами и импровизированно, на основании своего молитвенного опыта просил у Господа нужного для Вас простыми человеческими словами типа такого: Ты лучше нас знаешь наши нужды, поэтому просим у Тебя всего нужного и полезного нам. Ведь ты всегда творишь для нас добро, чтобы мы чаще обращались к Тебе и никогда не отворачивались

«Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, Твоему благоутробию, Спасе и Владыко наш, Господи, о Твоих.

Молитва к Пресвятой Богородице. Молебен на Новый год Церковь освящает все, что сопутствует христианину в его повседневной жизни. Одним вещам и явлениям повседневности уделяется большее внимание, другим — меньшее, но все, что окружает человека, должно быть благословлено Богом. Молебное пение на Новый год имеет своей целью прошение о благословении Божием на период жизни человека, охватываемый годовым богослужебным кругом.

Особенности чинопоследования на Новый год следующие. Вместо го псалма читается псалом й: Чинопоследование молебна на Новый год не содержит канона. Перед Евангелием читается Апостол:

Молебное пение на Новый год

Кондак, глас 5 Душ наших чувствия очистивше, узрим на иконе таинство преславное, Творца Вселенныя и Господа вышних сил, во объятиих держима и от сосцу Твоею яко Младенца питаема, и, со страхом и радостию поклоняющеся Тебе и рождшемуся о Тебе Спасу нашему, воззовем: Аще и безболезненно родила еси Его, обаче матерния скорби веси и немощи сынов и дщерей зриши. Темже тепле припадающе к цельбоносному образу Твоему и умиленно сей лолбызающе молим Тя, Всемилостивая Владычице: Даруй им здравие и благомощие, да и питаемии от силы в силу возрастати будут, и питающия их исполнятся радостию и утешением, яко да и ныне предстательством Твоим из уст младенцев и ссущих Господь совершит хвалу Свою.

О Мати Сына Божия!

О Преблагословенная Матерь Божия, Державная Помощнице, крепкая Заступнице, благодаряще Тя, со страхом и трепетом, якораби непотребнии, .

Молитва 1-ая О мира Заступнице, Мати Всепетая! Со страхом, верою и любовию припадающе перед честною иконою Твоею Державною, усердно молим Тя: Не имамо бо иныя помощи, разве тебе, Пречистая Дево: Ты еси всесильная христиан Заступница пред Богом, праведный гнев Его умягчающая. Избави всех, с верою Тебе молящихся, от падений греховных, от навета злых человек, от глада, скорбей и болезней. Даруй нам дух сокрушения, смирение сердца, чистоту помышлений, исправление греховныя жизни и оставление согрешений наших; да вси, благодарне воспевающе величия Твоя, сподобимся Небесного Царствия и тамо со всеми святыми прославим пречестное и великолепое имя в Троице славимаго Бога: Отца, Сына и святаго Духа.

Благодарим Тя за неизреченное милосердие Твое, яко благоволила еси явити нам грешным и недостойным сию святую и чудотворную икону Твою во дни сия лукавыя и лютыя яко вихрь, яко буря ветреная нашедшия на страну нашу во дни уничижения нешего и укорения, во дни разорения и поругания святынь наших от людей безумных, иже не точию в сердце, но и устнами дерзостно глагоглют: Благодарим Тя, Заступнице, яко призрела еси с высоты славы Своея на скорби наша и горе чад православных, и яко солнце светлое, увеселяеши изнемогшия от печали очеса наша пресладостным зрением Державнаго образа Твоего.

О преблагословенная Мати Божия, Державная помощнице, крепкая Заступнице! Благодаряще Тя со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, прибегаем Ти со умилением, с сокрушением сердечным и со слезами, и молим Тя, и стеняще вопием Ти:

Справочник православного человека. Часть 3. Обряды Православной Церкви

Что зафиксировано определением Архиерейского Собора русской Православной Церкви г. В этот памятный день надлежит ежегодно совершать торжественные богослужения во всех храмах Русской Православной Церкви с совершением по окончании Литургии молебна по особому чину. Благословен Бог наш всегда, ныне и присно, и во веки веков. Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе. Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.

с дополнительными прошениями:"Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби непотребнии Твоему благоутробию, Спасе и Владыко.

Чины молебных пений помещены в Большом требнике и в книге"Последование молебных пений". Канон молебный ко Пресвятой Богородице с изложением чина молебного пения содержится в Октоихе в конце книги, после 4-го гласа и в конце 8-го гласа. Молебен начинается возгласом священника: После псалма в день Рождества Христова поется пророчество святого пророка Исаии: Так бывает в молебном пении о недужных. Затем произносится великая ектения, в которую включаются моления, относящиеся непосредственно к предмету данного молебна.

В молебнах при бездождии или безведрии далее читается псалом й. Затем следует канон, если он положен на этом молебне. Каноны находятся в Книге молебных пений, в Большом требнике, Молитвослове, в Каноннике.

Последование молебных пений

Благодарим Тя за неизреченное милосердие Твое, яко благоволила еси явити нам, грешным и недостойным, сию святую и чудотворную икону Твою во дни сия лукавыя и лютыя, яко вихрь, яко буря ветренная, нашедшая на страну нашу, в дни уничижения нашего и укорения, во дни разорения и поругания святынь наших от людей безумных, иже не точию в сердце, но и устнами дерзостно глаголют: Благодарим Тя, Заступнице, яко призрела еси с высоты святыя Своея на скорби наша и горе нас, православных, и яко солнце светлое, увеселяеши изнемогшия от печали очеса наша пресладостным зрением Державнаго образа Твоего.

Благодаряще Тя со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, припадаем Ти со умилением, с сокрушением сердечным и со слезами, и молим Тя и стеняще вопием Ти: Се живот наш аду приближися: Скипетром власти Твоея Божественныя разсей, яко прах, яко дым, нечестивыя козни врагов наших видимых и невидимых, сокруши велеречивыя помышления их и запрети им, и яко Мати всех, на путь правый и богоугодный настави их.

Вкорени в сердца всех нас правду, мир и радость о Дусе Святе, водвори в стране нашей тишину, благоденствие, безмятежие, любовь друг ко другу нелицемерную.

сугубой ектении: «Благодаряще со страхом и трепетом яко раби непотребнии, Твоему благоутробию, Спасе и Владыко наш Господи.

Она вам поможет, если вы будете искренне верить. Читайте возле Ее иконы следующие молитвы: Благодарим Тя за неизреченное милосердие Твое, яко благоволила еси явити нам, грешным и недостойным, сию святую и чудотворную икону Твою во дни сия лукавыя и лютыя, яко вихрь, яко буря ветреная, нашедшая на страну нашу, в дни уничижения нашего и укорения, во дни разорения и поругания святынь наших от людей безумных, иже не точию в сердце, но и устами дерзостно глаголют: Благодарим Тя, Заступнице, яко призрела еси с высоты святыя Своея на скорби наша и горе нас, православных, и яко солнце светлое, увеселяеши изнемогшия от печали очеса наша пресладостным зрением Державнаго образа Твоего.

Благодаряще Тя со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, припадаем Ти со умилением, с сокрушением сердечным и со слезами, и молим Тя и стеняще вопием Ти: Се живот наш аду приближися: Скипетром власти Твоея Божественныя разсей, яко прах, яко дым, нечестивыя козни врагов наших видимых и невидимых, сокруши велеречивыя помышления их и запрети им, и яко Мати всех, на путь правый и богоугодный настави их. Державою Твоею всесильною удержи, Пречистая, потоки беззакония, хотящия потопити Землю Русскую в страшней пучине своей.

БЛАГОДАРСТВЕННЫЙ МОЛЕБЕН

По окончании молитвы он возглашает: После этого священник совершает обычный дневной отпуст с благословлением всех присутствующих.

«Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, Твоему благоутробию, Спасе и Владыко наш Господи, о Твоих.

Январь Преподобномученица Евгения 6 января, 24 дек. Агница Твоя Иисусе Евгения зовет велиим гласом: Тебе Женише мой, люблю, и тебе ищущи страдальчествую, и сраспинаюся, и спогребаюся крещению Твоему, и стражду Тебе ради яко да царствую в Тебе, и умираю за Тя, да и живу с Тобою, но яко жертву непорочную приими мя, с любовию пожершуюся Тебе.

Тоя молитвами, яко милостив, спаси души наша. Первомученик Стефан 9 января, 27 дек. Подвигом добрым подвизался еси, первомучениче Христов и апостоле, и мучителей обличил еси нечестие. Каменем бо побиен от рук беззаконных, венец от яже свыше десницы приял еси, и к Богу взывал еси вопия: Господи, не постави им греха сего.

ЦЕРКОВНО-БОГОСЛУЖЕБНЫЯ КНИГИ

При возглашении вечной памяти: Во блаженном успении вечный покой подаждь, Господи, усопшим рабом Твоим, приснопамятным вождем и воином за веру и Отечество на поли брани жизнь свою положившим, от ран и глада скончавшимся, в пленении и горьких работах невинно умученным и убиенным и всем Победы ради потрудившимся, и сотвори им вечную память. Молебное пение в праздник святого равноапостольного князя Владимира — воспоминания Крещения Руси Предстоятель: Благословен Бог наш всегда, ныне и присно, и во веки веков.

Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.

Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби недостойнии Твоему благосердию, Спасе и Владыко наш Господи, о Твоих благодеяниях, ихже излиял.

Последование молебного пения в праздник св. Живоначальной Троице, глас 8: Всем святым в земле Русской просиявшим, глас 8: Крещения Руси, глас 8: Евангелие от Матфея, 55 зачало. По Евангелии запевы, затем:

Фрагменты христианских молитв Богоматери